July 24, 2017

November 2016 ~ Cuti - cuti Malaysia Eco Murai Rimba

Assalamualaikum,

#throwback

Bulan november 2016 sempat kami bawak mak pergi melawat mamak pian kat bercham... dah lama sebenarnya mamak pian pindah balik kat ipoh ni... tapi tak sempat nak pergi.. ada aritu nak pergi tapi mamak gi KL so tak dapat jugak...hehehe.. terima kasih mamak sudi terima kami yang datang malam2 buta ni... hehehe.. siap buat mee kuah lagi... terima kasih maksu.. sedap mee.. ana3 bertambah2 makan... hehehe



12 - 13 November 2016 tu kami sekeluarga dengan  keluarga MIL pergi bercuti ke Eco Murai Rimba (EMR). Memula tu nak ke Janda baik tapi sebab last minute booking so tarikh tak available... maka kena cari solution lain... dok lah menggoogle segala tempat dengan adik2 ipar... maka terus dapat yang ini dan terus booking... tapi tulah... bila last minit ni... biasalah... ada je yang tak kena... dan terasa mahal pulak... so takkan lah repeat lagi ke sini.. apa2 pun anak3 dan kami3 semua tetaplah happy....

kat sini ada 1 family room. Dalam bilik ni saya dengan family angah je stary sini... mak abah dan ashu tinggal dalam bili standard 2 bilik.. yang tak bestnya.. bilik air kat luarrrrr... arggghhhhh... masa call tanya tu tak pikir pulak nak tnya pasal bilik air.. yelah sebab selalunya memang ada dalam bilik... tup2 bila dah bayar booking... baru nak baca review... masa tu baru tahu kata bilik air kat luar... ohmaaiiiiii.... nak wat cane.. bertabahlah... sambil berdoa janganlah sakit perut malam2 nanti....

Kami sampai belah petang.. MIL siap buat bekal untuk makan2 dulu... dan siap2 bawak segala bahan2 perapan ayam... nak ber bbq malam tu.. semua dah siap perap.. setel... kat sana just tunggu orang tu nyalakan api.. tapi tulah.... lama gila kot dia nak nyalakan api tu.. memang lewatlah... 

Petang tu lepas dah jamah apa yang patut.. so teruslah terjun sungnai dulu sebelum hujan.. memang berdoa jugak agar cuaca baik... Alhamdulillah sepanjang kami kat sana.. cuaca sangnat baik.. dapatlah mandi sungai sepuasnya... petang tu dan pagi esoknya sebelum checkout...

Kat sini ada pantry so bolehlah kalau nak masak simple2 aje... perangatkan apa yang kita dah siap2 masak dari rumah... oklah... but still.. kena kongsi dengan family 1 lagi...

 

 






Esok paginya tu abah dengan pakngah pergi mancing... masa ni mak risau je sebab tengok air deras sangat2.... adoiii.... ikan sekor pun tak mandang... naik le... jom kita sarapan ye... makan nasi lemak ikan bilis je... gambar bawah ni saya ambil dari bilik je.. hehehe.. view bukak tingkap... memang kehijauan...

 
 
 
Sementara menunggu nasi lemak tokei EMR bagi.. kita beriadah kejap ye... 

 

Ok.. inilah family room tu.. comei je kan... memang ada katil je dalam tu... tv semua takde tau... hahaha.. dia memang nak kita beriadah dengan alam... heheheh...


Inilah toilet yang kat luar tu... pfffff...
 

Ini view standard room tu... saya tumpang solat bilik mak sebab macam laus sikit... kat family room tu takde ruang pulak.... 
 



Ini pondok kami BBQ malam semalam tu...
 
 

Inilah sarapan yang disediakan tuan tanah.. nasi lemak dengan karipap... yang ayam tu belen BBQ malam tadi...
 

Lepas sarapan... tukar baju... gedebushhhhh...mandi manda lagi... FIL je tak mandi... kami semua terjun... hehehe... air memang deraslah.. kami mandi tepi2 je... heheh

 


 
 



 



 
 
 

 


 











Ok apa2 pun percutian yang best... asal dapat berkumpul je memang semuanya best... asal ada air je tak kiralah pool ke.. sungai ke... laut ke... mesti happening punyalah.. hehehe.. so tahun ni kita nak ke mana.... jeng jeng jeng.....

Ok daaa.....